We zijn erg blij dat ons voorstel voor het opzetten van City of Things Lab010 als onderdeel van het project CityLab010 is geselecteerd door de commissie. Samen met partners onderzoeksorganisatie Creating010 van de Hogeschool Rotterdam, Afrikaanderwijk Coöp en Studio voor de Stad zijn we het project in de zomer gestart. We zijn van plan om het project begin 2022 te starten.

Vanaf de CityLab010-website:

Na een spannende tijd voor veel Rotterdamse initiatiefnemers is de beslissing eindelijk genomen. 49 Rotterdammers ontvangen een startbudget van CityLab010. Goed voor meer dan 3 miljoen euro. Hiermee kunnen ze hun dromen waarmaken.

Wethouders Roos Vermeij (Economie, Buurten en Kleine Districten) en Arno Bonte (Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energie Transitie) en voorzitter van de stadsjury, Carolien Dieleman, feliciteren alle initiatiefnemers met hun startbudget en wensen hen veel succes bij de uitvoering.

De korte beschrijving van het City of Things Lab010 project is:

Steeds meer intelligente en autonome objecten verschijnen op onze straten. Dit verandert de stad op systeemniveau, met impact op hyperlokaal niveau. Het Cities of Things Lab010 stelt buurtbewoners in staat om samen met ontwerpers citythings te ontwerpen en te prototypen.

We zullen een speciale pagina op deze website maken om u op de hoogte te houden van de voortgang van het project.