Ter gelegenheid van de sneak preview van het nieuwe Grondstoffenstation, ontworpen door Superuse voor Afrikaanderwijk Coöperatie. De sneak preview vindt plaats tijdens de Tweeduizend Meter Maaltijd op 20 augustus, en er zijn die dag nog andere evenementen. De Inzamelbot zal rondrijden rond het nieuwe Grondstoffenstation.

Compacte Inzamelbots

We hebben we twee kleinere versies gemaakt van de Inzamelbot die beter zich in drukke omgeving kan mengen. Klaar voor gebruik bij festivals en op de markt. De Inzamelbots hebben duidelijk een familieband met het Grondstoffenstation, het basis bouwmateriaal is een zogenaamde IBC container.

Het Grondstoffenstation zamelt herbruikbaar materiaal in: papier, plastic, hout, AGF, en blik. Voor de blikjes zijn er speciale buizen gemaakt en is het meteen een mogelijkheid om te doneren.

Naast het inzamelen van herbruikbare materialen voor in het Grondstoffenstation, is er ook een uitnodiging ideeën achter te laten, of suggesties te doen hoe een dergelijke wijkbot zou kunnen worden toegepast in de buurt. Deze inzamelfunctie willen we de laatste fase van het project nog verder uitwerken en bijvoorbeeld kijken of er plannen kunnen worden opgestart met steun van het Cities of Things LAB010 project.

De Inzamelbot is de uitkomst van de denktanksessies van het team van bewoners, zoals die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. Het tonen van de Inzamelbots aan de buurt is dan ook een belangrijk onderdeel van deze middag.

Feiten

  • 20 augustus op Afrikaanderplein tijdens Tweeduizend Meter Maaltijd, 12-17uur
  • Twee nieuwe Inzamelbots, een compactere versie, rijden rond
  • De Inzamelbot is in een aantal sessies van de Denktank ontwikkeld, in eerste instantie voor Koningsdag.
  • Het projectteam heeft deze versie gemaakt. In de komende maanden zullen de laatste verfijningen plaatsvinden.