Een groep TI studenten heeft gewerkt aan een eerste technische opdracht voor de Wijkbot. Doelstelling is een zelfstandig rijdende Wijkbot met sensoren om omgeving te begrijpen. De studentengroep heeft de opdracht vertaald naar een oberbot waarbij de technische basis het toepassen van ROS (Robot Operating System) en een Kinect om een weergave van de omgeving te verkrijgen.

Opdracht

Je begint met het bekijken van de bestaande wijkrobot. We kiezen samen welke scenarios jullie willen onderzoeken en uitwerken. De bestaande robot kan met een afstandbediening worden bestuurd. Het scenario kan zo worden nagespeeld waarmee data wordt verzameld om input te zijn voor de slimme AI die jullie gaan maken.

Na het kiezen van het scenario zullen jullie een korte verkenning doen van de mogelijkheden en bestaande componenten die toegepast zouden kunnen worden. Jullie maken een technisch ontwerp en gaan vervolgens het systeem maken om de data te verzamelen. Als laatste fase kunnen jullie het AI model ontwikkelen en vervolgens op de wijkrobot testen of als simulatie..

Je kunt gebruik maken van de kennis over connected objects van Cities of Things en we kunnen samen de scenarios ontwikkelen.

Eindresultaat

De groep heeft zich gericht op het ontwikkelen van een manier om de omgeving van de robot te kunnen registreren via radiogolven. Daarnaast is gebruik gemaakt van het ROS, het Robot Operating System.

Later voegen we hier meer details toe.

Projectfeiten

  • studenteproject voor Technische Informatica opleiding van Hogeschool Rotterdam
  • Uitgevoerd in het tweede semester 21/22
  • Oberbot als inspiratie gekozen door de studenten