Onder de naam “The Agency of Smart Urban Things” was Wijkbot aanwezig op ThingsCon 2022 Summer Edition, 9 juni 2022. Tijdens de workshop ging Wijkbot onder andere ‘winkelen’ bij Albert Heijn in de buurt van de conferentielocatie.

Als onderdeel van het Cities of Things Lab010-project kijken we naar zogenaamde “urban smart-things”: een plausibele, autonoom werkende agent die bedoeld is om te zwerven door de openbare ruimtes van het toekomstige Rotterdam.

De deelnemers aan deze workshop zullen de prototype confronteren met de burgers van Rotterdam in de openbare ruimtes van de stad en gezamenlijk reflecteren over de noodzakelijke vormen en vormen van het publieke debat rond de rol van AI in steden.

Het prototype zal gebruik maken van een vooraf gemaakt “wizard-of-oz” platform, waardoor een menselijke operator op afstand een AI-algoritme kan simuleren en de beweging van het prototype kan controleren. In de workshop worden een aantal archetypische prototypes geleverd, zoals een mobiele vuilnisbak, interactieve straatbewegwijzering of een mobiele plant.

In het tweede deel zullen we de concept van agency voor deze urban smart things bespreken in relatie tot de mensen op straat.

  • Juni 2022
  • Speciale versie met camera en speaker
  • Workshop gehost door Tomasz Jaskiewicz en Demie van Bentveld
  • Zie ook website ThingsCon