Afgelopen Dutch Design Week was op donderdag 26 oktober de Wijkbot onderwerp van een presentatie, een workshop en een werksessie. Het was een mooie gelegenheid om ervaringen te delen en nieuwe contacten te leggen.

Als eerste gaf Tomasz Jaskiewicz bij DRIVE over Digital Society een presentatie over de ervaringen en inzet van Wijkbot als onderdeel van Civic Prototype.

De presentatie is hieronder terug te zien (vanaf 2min55).

Aansluitend gingen we in gesprek met professionals uit media, bedrijfsleven, en wetenschap in een korte workshop. Doel was te reflecteren op verschillende toepassingsgebieden.

In de middag kwamen verschillende onderzoekers en geïnteresseerd publiek samen om te spreken over Living Labs en andere praktijkgericht onderzoek bij het Network of Applied Design Research (NADR). Tomasz presenteerde in een pecha kucha het abstract voor een artikel, en in een workshop-sessie werd vervolgens input opgehaald.

Het was een vruchtbare dag met veel nieuwe contacten en inzichten. Dank aan alle mensen die de dag hebben meegedacht!

En zoals een van de aanwezige lectoren het mooi verwoordde: “de Wijkbot blijkt een scherp onderzoeksobject te zijn voor praktijkgericht kennismaken, door de perfecte balans tussen definitie en openheid.” Die nemen we zeker mee!

Foto’s DRIVE door Kas van Vliet